Mobil: +36-20-564-4415

Észak és Dél Ciprus

Limasszol-Kurion-Aphrodité sziklája-Paphos:

Egész napos a kirándulás során rövid sétát teszünk Limassol városában. Majd ellátogatunk Kurionba, ahol megtekintjük a még ma is működő görög-római színházat és Efosztoliosz házát. Utunk Aphrodité sziklája felé vezet, ahol mitológia szerint a szépség és szerelem istennője kikelt a habokból. Ezután Paphosba látogatunk, az atcheológiai parkba.

Részvételi díj: Kb. 50 EUR/fő, gyermekár: 30 EUR/fő.

 

Kirándulás Észak-Ciprusra: Kyrena és Famagusta:

Kirándulásunk első állomása a mesebeli Szt. Hilarion lovagkori fellegvár lesz, ami Walt Disney-t is megihlette, az erőd megmászása után Bellapais falujába látogatunk, itt megtekintjük a 13. századi Bellapais apátságot. Ezt követően elutazunk Kyreniába, mely a Földközi-tenger gyöngyszeme, ahol szabadidőt biztosítunk vásárlásra, étkezésre. Programunk utolsó állomása a török megszállás alatt lévő Famaguszta, ahol a sziget legszebb strandjai találhatók. Itt megtekintjük a velencei falrendszert, az Othello tormyot és a Szent Miklós katedrálist, majd hazautazás a sziget legszomorúbb nevezetessége a „Holt város” mentén.

Részvételi díj: Kb. 75 EUR, gyermekár: 40 EUR/fő

 

Trodosz-hegység és a Kykkos monostor:

Utunk a sziget legnagyobb hegyvonulatához, a Trodosz-hegység és a legfontosabb kolostorához vezet. Első állomásunk Kakopetria falu lesz, ahol a Világörökség részeként nyilvánított Ayios Nikolaos templom XI. századi freskóit tekintjük meg. A nap legfontosabb pontja a Kykkos monostor, amely a görög ortodox egyház leggazdagabb kolostora.

Részvételi díj: Kb. 50EUR/fő, gyermekár: 30 EUR/fő.

 

Nicosiai városnézés:

Félnapos program során ellátogatunk a sziget fővárosába, a ketté osztott városba. Városnézés keretei között megtekintjük a Ciprus Múzeumot, velencei falrendszert, Szent János katedrálist. Szabadidőt biztosítva lehetőségük lesz ebédelni, vásárolni vagy egyénileg felfedezni a város zegzugos részeit. Majd fakultatív program lehetőség nyílik a „Zöldvonal”-ként emlegetett ENSZ zónán átkelni a főváros északi, törökök által lakott részére.

Részvételi díj: Kb. 40 EUR/fő, gyermekeknek: 25 EUR/fő.